VANLIGA FRÅGOR

Nedan hittar du svaren på de vanligaste frågorna. Under våra Allmänna villkor kan läsa om de villkor som medlem hos Leva Stark. Missade vi något du funderar över? Kom in till oss på studion eller kontakta oss på:


VAD HAR NI FÖR ÖPPETTIDER OCH HUR BOKAR JAG?

Du hittar all bokningsbara pass och våra öppettider på Bokadirekt som då når via länk under fliken Boka.

HUR KOMMER JAG I KONTAKT MED ER FÖR ATT AVBOKA MIN TID ELLER STÄLLA EN VIKTIG FRÅGA?

VI har ingen möjlighet att svara i telefon när vi arbetar i studion men nås på HEJ@LEVASTARKEMS.SE. Tänk på att du behöver avboka minst 24 timmar innan.

ÄR EMS-TRÄNING SÄKER?

Ja. Den lågfrekventa impulsen aktiverar uteslutande de tvärstrimmiga skelettmusklerna. Inre organ och glatta muskler som t.ex. hjärtat påverkas inte. Elektrisk muskelstimulans är ingen ny trend och har använts inom rehabilitering och vård sedan 1960-talet.

VEM BÖR INTE TRÄNA EMS?

De flesta kan dra nytta av EMS som träningsform men om du är gravid ska du inte träna med EMS och om du har någon av nedanstående ska du rådgöra med din läkare innan du bokar provträning av EMS:

• Pacemaker 
• Diabetes
• Epilepsi
• Cancer
• Blodpropp 
• Bråck
• Njursvikt

KAN JAG SKADA MIG?

Som all högintensiv träning kan man råka ut för skador men eftersom vi tränar uteslutande med kroppens egen vikt minimeras risken för belastnings- och förslitningsskador.

GÖR EMS ONT?

Generellt nej. Känslan i muskelstimulansen har beskrivits som när strålarna i en Jacuzzi masserar dina muskler men känslan upplevs individuellt ganska olika.

HUR FUNGERAR EMS-TRÄNING I KOMBINATION MED ANNAN TRÄNING?

EMS är suverän att kombinera med framför allt konditionsaktiviteter som tex padel, tennis, fotboll, dans eller löpning. Däremot bör du vila från tung styrketräning i 48 timmar efter ett EMS-pass.
Många kända professionella idrottare använder EMS som komplement till sin grenspecifika träning.

MÅSTE JAG VARA VÄLTRÄNAD FÖR ATT TRÄNA EMS?

Nej, med EMS är att du kan börja från noll eller t.o.m. med skador som begränsar möjlighet till annan träning. Vi skräddarsyr träning och EMS-effekt helt efter dina förutsättningar.

HUR LÅNG TID TAR DET INNAN JAG SER RESULTAT?

Generellt brukar de flesta se och känna resultat redan efter några gånger men det beror i hög grad på intensitet, hur ofta du tränar, vilken livsstil du har i övrigt.

HUR OFTA KAN JAG TRÄNA MED EMS?

Vi rekommenderar att du tränar 1-2 gånger i veckan och att du vilar från tyngre styrketräning minst 48 timmar efter varje pass.

MÅSTE JAG TRÄNA EMS REGELBUNDET?

Precis som all träning är EMS en färskvara. För att bygga upp, bibehålla och öka styrkan måste du träna regelbundet. EMS fungerar utmärkt som enda träningsform och kanske ännu bättre som komplement till andra aktiviteter där du kan dra nytta av EMS- träningens effekter, tex, löpning, golf, dans, padel eller skidåkning.

BEHÖVER JAG TA MED MIG NÅGOT TILL TRÄNINGEN?

Nej, du tränar barfota. Underkläder och funktionsdräkt finns i studion. Handduk och duschartiklar ingår.

HUR GAMMAL MÅSTE JAG VARA FÖR ATT TRÄNA HOS LEVASTARK?

På LevastarkEMS har vi en åldersgräns på 18 år för att träna.